Mountain Dome (I)

2016
Aluminium scaffolding, printed tarpaulin, plastic chairs, artficial turf, 450 × 750 × 300 cm
Photograph: Stéphanie Couson

Mountain Dome, 2016, inkjet print, 
dimensions variable

Mountain Dome, 2016, inkjet print, dimensions variable

Mountain Dome, 2016, inkjet print, dimensions variable

Installation view Stadionbrache Zurich

Installation view Stadionbrache Zurich
_______________________
View from Mountain Dome

Mountain Dome follows the logic of a simulacrum by quoting already existing reproductions of chalet and alp motifs. The installation was set up in the former Hardturm football stadium in Zurich West, which is now one of the few fallow lands left in Zurich, located in an area which is currently going through an intensive process of gentrification. The motifs were printed on tarpaulin and positioned in such a way to form a panoramic platform surrounded by an alpine scenery. By reaching the top, the viewer would be able to have a view over a huge, empty, concrete surface. 

using allyou.net